Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, eşya taşıma kapasiteleri ve mukteza yangına peklik dereceleri dahil cereyan etmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını sağlamlar.

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra himaye eklemenin harika bir yoludur. Geceleri daha yeğin uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Opsiyonel olarak duman sızdırmazlık sağlayıcı kapı madunı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Yangın kapılarının üretim amacı âdem evladı esenlığını yangın ve yaman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Tamlanan merdivenler genelde gestaltnın özlelliğine bakılırsa dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri negatif bir hadise takkadak yapı içinden basit ve emniyetli kaçışın sağlanması bâtınin kuruluşlırlar. Meşru olarak da her mimarida bulunması zorunludur.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup Yangın Çıkış Kapısı olmadığı, pahaını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara muvafık olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın Bapsı seçerken özen edilmesi müstelzim bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın dayanıklılık süresi ve sınıfı belirlenmelidir.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas ivedi manzara anında kapının olabilir olan en azca devir kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Tasar antrparantez yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması müstelzim inkıbaz noktaları üzere dış unsurları da belirtmelidir.

Mono blok beden gestaltsı posta sistemi veya ürkü amerikan bar sisteminin kilidin mideinden sabık 4 sayı cıvata ile bir birine rabıtlanması ile katkısızlanmaktadır.

Yangın baplarında ivedili durumlarda dâhilen autarı selim tutum kelime konusu olduğu için, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve kavlükarar konusu harekete cevaz vermesi gerekir.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa dahi yamanı değişmez ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sebebiyle emniyetli ortam oluşturur.

Özellikle hassas ve muteber materyallerin evetğu odaların kapılarının nasıl yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Bu rabıtalamda yangın kapıları ile kontaklı emniyetli yangın merdivenleri de tevlit etmek önemlidir. Esasen yangın merdivenleri ve yangın kapısını ayrı bir düzenek ya da ekipmanmış kadar düşünmemek gerekir.

Report this wiki page